Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Nadat we de oefenwedstrijd tegen FC Assen MO17-2 winnend wisten af te sluiten, gingen we vandaag voor de 2e keer in korte tijd naar Assen. Deze keer heette de tegenstander ACV MO17-1. Deze ploeg had tot nu toe 2 nederlagen geleden, terwijl MO17-1 ging beginnen aan de allereerste competitiewedstrijd. Vooraf werd gewaarschuwd dat de nederlagen van ACV niks wilden zeggen, omdat we geen idee hadden hoe sterk hun tegenstanders waren. Dat betekende dus: uitgaan van de eigen kracht, het spel zelf maken, meteen vanaf de aftrap stevig in de duels en gewoon goed voetballen.

Alle goede bedoelingen ten spijt, liep het de eerste minuten stroef en wat onnauwkeurig. Dat veranderde toen Nalei een fel duel uitvocht met haar tegenstander, de bal veroverde en de bal cross achter de verdediging van ACV deponeerde. Loes was er als de kippen bij om de kans om te zetten naar de 0-1 voor Bato. Hierna kreeg Bato de wedstrijd goed in handen. Er waren kansen om de score te verhogen, maar op de een of andere manier ging het elke keer net mis. ACV had niet mogen klagen als ze na 15 minuten met 0-4 achter hadden gestaan. Maar na onhandig ingrijpen aan de zijlijn na een ingooi van ACV, teveel speelsters van ons op een kluitje en een schotje op ons doel, stond onverwacht de 1-1 op het bord. Dat was even slikken voor onze meiden. Er volgde een grandioos herstel. Binnen 2 minuten na de gelijkmaker kreeg Bato een vrije trap op 25 meter van het doel. Onze eigen Cristiano Ronaldo, Emma, legde aan en kogelde de bal over de keepster van ACV in het doel: 1-2. Meteen daarna kreeg Emma de bal te pakken op het middenveld en lanceerde Loes. Die legde koeltjes haar 2e goal van de ochtend in het netje: 1-3. Het niveau van het restant van de 1e helft daalde wat en er was een periode van pingpongvoetbal. Maar nadat de uitstekend fluitende scheidsrechter Sikkema voor de rust floot, en de witblauwe meiden richting de kleedkamer met een prima gevoel. Het zou in de 2e helft goed moeten komen.

De aanwijzingen in de rust gingen o.a. over dichter op de tegenstander zitten en niet afwachten waar de bal heengaat, maar direct reageren en erachteraan, bij een losse bal niet roepen "neem jij 'm maar", maar zelf de bal onder controle nemen. Toch overheerste het gevoel dat de wedstrijd voor ons was en dat de 3 punten mee naar Winschoten zouden gaan. Nu moest dat eerst nog wel even gebeuren in de 2e helft.

Die 2e helft zagen we een gelijkwaardige strijd ontstaan. ACV had op een aantal plaatsen leuke voetbalsters staan en daar hadden we het af en toe best moeilijk mee. ACV kwam een aantal keren dreigend door onze verdediging. Gelukkig werd er niet gescoord. Ook de Winschoter meiden kregen kansen. Helaas werd er te vaak te snel gestart en stonden we buitenspel. Dat kostte ons een aantal goede mogelijkheden, waaruit echt gescoord had kunnen worden. Uit een niet goed verwerkte corner viel vervolgens de 2-3 binnen en kreeg ACV weer hoop. En net als in de 1e helft herstelde Bato dit binnen de kortste keren. Britt pikte de bal rechts op het middenveld op. Ze zette een behoorlijke versnelling in die haar tegenstander te machtig was. Vanaf de zijkant van de zestienmeter haalde ze uit en de bal zeilde keurig over de ACV-keepster in de verre hoek: 2-4. Britt gaf later aan dat dit haar eerste doelpunt in 9 jaar was. Nou, dan werd het ook eens tijd! πŸ˜Š

Toch gaf ACV niet op en bleef jagen op een tegentreffer. Hun pech en onze mazzel: Danique! Met een aantal geweldige reflexen was ze onmogelijk te passeren in het restant van de wedstrijd. Ook was ze continu attent op dieptepasses van ACV. Het was zelfs zo erg, dat de scheidsrechter na afloop vertelde dat een van de spitsen van ACV na wéér een geweldige redding had uitgeroepen: "Maar hoe dan???". Danique was vlak voor tijd nogmaals belangrijk. Haar uittrap werd verkeerd beoordeeld door een verdedigster van ACV. En weg was Loes ... op volle snelheid denderde ze recht op de goal af, bleef rustig en schoof de bal in de rechterbenedenhoek achter de keepster van de blauwzwarten: 2-5. Assist van onze keepster! Maak je bijna nooit mee!

Vlak daarna floot scheidsrechter Sikkema voor het eind en kon Bato MO17-1 meteen de eerste 3-punter bijschrijven. Super gedaan!

Ondanks een aantal momenten dat het iets minder ging, hebben we een prima wedstrijd gezien. Een hoofdrol in de 2e helft voor Danique. Onze verdediging (Anouk, Nalei, Zoë, Emma en Chlöe) was uitermate sterk bezig en dreef de aanvalsters van ACV tot pure wanhoop. Vooral de duelkracht van deze linie was een lust voor het oog. Op ons middenveld waren in wisselende samenstellingen Juliet,  Mirthe, Emma, Sanne, Marijn en Britt continu onderweg om gaten te dichten, maar ook om met goede acties en mooie passes de aanval aan het werk te zetten. In de aanval hadden we Marisa, Manou, Britt, Sanne en Loes. De verdediging van ACV had het zwaar vandaag met deze meiden. Er ging veel dreiging uit van deze linie.

Een mooie, goede, verdiende overwinning! Hier kunnen we enorm van genieten! Ik ben er geweldig trots op!