Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

12 oktober 2019 HSC JO11-3G - Bato JO11-2G

Mooi op tijd naar Sap’meer; in de kleedkamer besproken dat vandaag Sanne de aanvoerster zou zijn. En wat dat inhoudt en waarom dat niet elke week dezelfde persoon is/hoeft te zijn. Die rol nam ze goed op zich; de mannen volgden gedwee haar warming-up (terwijl Jay de ballen haalde die ik in de kleedkamer was vergeten...). Dit keer met 11 spelers afgereisd, dus 3 wissels.

Deze keer gekozen voor een iets andere opstelling. We begonnen heel aardig en alhoewel de onderlinge verschillen niet groot waren, was HSC als team wat cleverder. Toch kwamen we mooi op 0-1 voor, wat ook de ruststand werd. Na de rust Elijah als slot op de deur en Chris doelwachter.

We kwamen alras wat in de verdrukking maar door een mooie counter konden we de 0-2 vrij kort na rust aantikken. Toen lieten we HSC teveel in hun spel komen; we reageerden steeds nét te traag, de ballen kwamen bijna niet meer goed terecht en de onrust en angst werd voelbaar.

Een aantal spelers had gróte moeite de hun toegewezen positie te behouden en onderling werd er wat gemopperd. De scheids was overigens van de buitencategorie en was helder, duidelijk in de uitleg en eerlijk. De 1-2 viel en toen was t net of de ban was gebroken. Kort erop viel de 2-2 en binnen tien minuten was t 4-2.

Natuurlijk bijzonder zuur; bij Veendam ging t ongeveer netzo, alleen toen andersom. We hebben de winst echter wél zelf weggegeven en dat kunnen we onszelf aanrekenen. Enfin, ook hier leren de kinderen weer wat van. We zullen specifiek als team op dingen gaan trainen, maar de kinderen zullen elk op hun eigen verbeterpunten ook worden getraind in veel kleiner verband. We hebben sinds vorige week drie man voor 11-2 en 11-3 staan, nu ook Fausto’s vader is aangehaakt.

Zo kunnen we veel gerichter gaan werken aan de ontwikkeling van de kinderen.

5 oktober 2019  Bato JO11-2 - Veendam 1894 11-3

Zo, dat wás me toch weer een spannende wedstrijd…!

Komen we zomaar op achterstand doordat er iemand via de achterdeur zó naar binnen kan wandelen en een doelpunt maakt. Tot overmaat van ramp volgde er ook nog een ongelukkig eigen doelpunt. Alles tegen de verhoudingen in, want ze waren niet beter dan ons.

Er werd onderling wat gemopperd, maar het hoofd werd niet in de schoot geworpen en de jacht op een tegengoal werd ingezet. Goed werk, mooie passes en vechtlust leidden uiteindelijk naar een ruststand die nog steeds niet in ons voordeel was.

In de rust aandacht gehad voor wat nare opmerkingen van Veendam-zijde en het feit dat er van onze zijde ook wel eens wat werd gezegd. Ook onderling; en dat is voor de samenwerking niet goed.

In de tweede helft was ons overwicht duidelijk – veel ballen over rechts, behoorlijk verzorgd voetbal, veel ballen die in de voorhoede goed werden opgepakt en vaak in het doelgebied van de tegenstander terecht kwamen.
Tot drie maal toe trof Dymas doel, waarna de stand kort voor het einde 3-3 was geworden. Af en toe doken ze nog even op voor ons doel, maar Koen (die de tweede helft verdienstelijk keepte) hield het doel schoon.De ploeg rook de overwinning en de drive om er nóg een in te schieten, spatte van het veld af. Het was uiteindelijk Elijah die met een mooie actie (notabene als achterhoedespeler) het veld over ging en de bal snoeihard in het net krulde; met 4-3 als eindstand werd er kort daarna afgefloten.

De euforie was groot; gewonnen van wat tot dan toe de koploper was in een enerverend duel!

Tijdens het penaltyschieten verliet Veendam opeens het veld; achteraf bleek dat men zich gestoord had aan (vermeende) opmerkingen vanuit onze ploeg richting Veendam.

Ik heb – voorzover daar sprake van zou zijn geweest – mijn excuses aangeboden in de kleedkamer van Veendam, wat werd gewaardeerd. Achteraf hoorde ik van ouders dat de Veendam-aanhang zich onsportief had geuit. Het ronduit onbeschofte gedrag van een Veendamse moeke bij onze kleedkamer was wel een dieptepunt wat dat betreft. Enfin, een aantrekkelijke en spannende wedstrijd die eindigt in een mooie en verdiende overwinning is wat ons bijblijft.

Inmiddels staan we tweede op de ranglijst en de groei die het team doormaakt geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden!


28 september 2019    Gieten JO11-2 - BATO JO11-2 

Al in de rust stond het 2-2, dit is ook de eindstand.
Wat een spannende wedstrijd. Voor 't zelfde geld, was de uitslag andersom geweest.
Het team raakt al mooi op elkaar ingespeeld. Men vind elkaar steeds beter.
Bij sommige spelers mag de handrem er verbaal nog wel wat meer op en bij anderen fysiek er juist nog wel wat af....
De achterdeur tochtte af en toe nog wel, maar 't gaat steeds beter.
Voorin moeten we  nog wat meer de breedte zoeken("Zijkantuhh"), snuifje geluk erbij en op 't middenveld wat strakker en alerter.
Wat stof gevonden voor de training, maar overall moeten we zeker niet ontevreden zijn.

Dit is beter voor het leerproces en ook voor de toeschouwers onderhoudender.
De scheidsrechter was wat strak in de leer, maar goed, dat heeft 't verschil ook niet gemaakt.
De spelregels nemen we nog een keer weer door, zodat we niet steeds worden afgefloten voor een relatieve kleinigheid.
Jaylano heet 2 doelpunten gemaakt, veel gingen er net niet in, wie ook voor het doel kwam.
Mees als keeper was nuttig op het doel en mede dankzij zijn reddingen, de lat en de paal van 't Drentse doel, konden we met één punt op zak terug naar Sodom.

21 september 2019

Vandaag onze 1e competitiewedstrijd gespeeld in de uiteindelijke bezetting.

Elijah eerste helft in het doel, de tweede helft was voor Chris.

Jaylano hadden we de eerste helft als keeper uitgeleend aan 11-3 (dat naast ons voetbalde) en in de tweede helft heeft Koen bij 11-3 gekeept.

Volgens 11-3 verdienstelijke keepers!

 

Tijdens de trainingen veel geoefend op “de achterdeur” waarlangs toch te vaak de tegenpartij ons doelgebied in komt. In de eerste helft ging dat duidelijk beter dan in de 2e helft, waardoor we uiteindelijk twee tegentreffers moesten incasseren omdat er aanvallers vrij eenvoudig achter de verdediging vrij stonden. De andere tegentreffer was een mooi en terecht doelpunt.

Staan we 8 treffers van ons tegenover en ook mooi verdeeld: Ryan, Roy, Fausto en Sanne elk 1 en Dymas en Haidera elk twee.

Hadden wat pech voor het doek van de tegenstander, er hadden nog wel wat meer doelpunten in gezeten…. 

De beide wissels konden vanaf de zijlijn mooi meekijken naar het wedstrijdverloop en de leermomenten in de buutse steken door goed op te letten. 

Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, het overspelen gaat gestaag beter en de handelingssnelheid gaat ook al wat omhoog. Aandachtspunt blijft o.m.  “de achterdeur” waar we op zullen blijven trainen.

Vandaag een zeer terechte overwinning van dus 8-3 op Heiligerlee geboekt, dat geeft (zelf-)vertrouwen en is een mooi begin van de reeks van 11 wedstrijden die we nog te gaan hebben!

 
Mooi op tijd naar Sap’meer; in de kleedkamer besproken dat vandaag Sanne de aanvoerster zou zijn. En wat dat inhoudt en waarom dat niet elke week dezelfde persoon is/hoeft te zijn.
Die rol nam ze goed op zich; de mannen volgden gedwee haar warming-up (terwijl Jay de ballen haalde die ik in de kleedkamer was vergeten...).

Dit keer met 11 spelers afgereisd, dus 3 wissels.
Deze keer gekozen voor een iets andere opstelling. We begonnen heel aardig en alhoewel de onderlinge verschillen niet groot waren, was HSC als team wat cleverder. Toch kwamen we mooi op 0-1 voor, wat ook de ruststand werd. Na de rust Elijah als slot op de deur en Chris doelwachter. 
We kwamen alras wat in de verdrukking maar door een mooie counter konden we de 0-2 vrij kort na rust aantikken.

Toen lieten we HSC teveel in hun spel komen; we reageerden steeds nét te traag, de ballen kwamen bijna niet meer goed terecht en de onrust en angst werd voelbaar. 
Een aantal spelers had gróte moeite de hun toegewezen positie te behouden en onderling werd er wat gemopperd. 
De scheids was overigens van de buitencategorie en was helder, duidelijk in de uitleg en eerlijk.

De 1-2 viel en toen was t net of de ban was gebroken. Kort erop viel de 2-2 en binnen tien minuten was t 4-2. 

Natuurlijk bijzonder zuur; bij Veendam ging t ongeveer netzo, alleen toen andersom.
We hebben de winst echter wél zelf weggegeven en dat kunnen we onszelf aanrekenen.

Enfin, ook hier leren de kinderen weer wat van. We zullen specifiek als team op dingen gaan trainen, maar de kinderen zullen elk op hun eigen verbeterpunten ook worden getraind in veel kleiner verband.
We hebben sinds vorige week drie man voor 11-2 en 11-3 staan, nu ook Fausto’s vader is aangehaakt 💪
Zo kunnen we veel gerichter gaan werken aan de ontwikkeling van de kinderen. 
Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!