Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Bato 3 wint met overtuigende cijfers van ZNC 2. 12 oktober 2019
Bij een wedstrijd tussen 2 ploegen die dit seizoen wellicht om de bovenste plekken mee gaan strijden, hoort ook een goed veld. Vandaar dat er gespeeld werd op het hoofdveld. 
Na wederom een zeer strakke warming-up, waarbij er volle focus was op de wedstrijd, konden we beginnen aan de wedstrijd. Bato begon sterk en met goed positiespel( waar natuurlijk al wekenlang op getraind wordt) werd de bal van links naar rechts verplaatst. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 van Nick Jager die de bal na lang balbezit op 22,7 meter van de goal kreeg en verwoestend uithaalde in de verre hoek. 
Kort hierna volgde ook de 2-0 van Mark uit een corner van Danny die hem precies op maat aangaf met zijn gouden linkerpoot. 
Dit gaf de blauw-witten vleugels en door goed doorzetten van Jens veroverde hij de bal en liep op de keeper af en speelde hem er langs in de goal; 3-0
Na de 3-0 waren de vleugels van de Red Bull machine uit Winschoten even uitgeschakeld en begon ZNC aan te dringen. Uit een onmogelijke positie schoot de spits van ZNC de bal boven in de hoek; 3-1. Dit was het moment om voor Bato even weer bij de les te zijn en om te voorkomen dat ZNC meer ging aandringen vond de scheids het prima om even de bidons leeg te drinken in de kleedkamer. 
Na een kwartier op het bankje te hebben gezeten konden we de wei weer in. De 2e helft werd er wat rustiger gevoetbald, waardoor we meer tijd hadden om de juiste keuzes te maken. Dit resulteerde in een ingeving van Jens die op zijn Messiaans 4 man omspeelde om vervolgens met zijn RECHTER de bal er in te leggen; 4-1.
We waren het even een paar minuten kwijt , maar daarna werd de draad weer opgepakt. Bij een vrije trap op 20 meter van de goal vond Mark het nodig om de muur te passeren met een bekeken schot. Dit resulteerde in de mooie 5-1 en ook de beslissing in de wedstrijd. Er werd nog wel op een knullige manier 5-2 gemaakt, maar dit zorgde niet meer voor de spanning waar van te voren op gerekend was. 
Al met al een knappe teamprestatie met goed voetbal en een positieve instelling bij een ieder. Volgende week geen wedstrijd, maar misschien nog wel een trainingskamp op Marbella( op kosten van de leider) om die week er na weer te vlammen.


BATO 3 WINT DE DERBY
Om 13:15 werd er afgetrapt! De beginfase was rommelig maar zeker in het voordeel van Bato. Na een goede pass was het Jens die aantekende voor de 1-0. Diezelfde Jens tekende een paar minuten later voor de 2-0! Bato op rozen... De scheidsrechter floot voor de rust, en Bato 3 ging met een positief gevoel aan de thee. 
In de rust werd er geopperd rustig aan te doen bij dode spelmomenten, en niet te snel naar voren te gaan omdat we 2-0 voorstonden. Dit plan kon de prullenbak in toen vlak na rust WVV op 2-1 kwam na een schermutseling in de 16 meter. WVV rook bloed. Zeker nadat een paar minuten later de 2-2 werd genoteerd na een goede steekbal vanuit de verdediging. 
5 minuten voor tijd maakte een speler van WVV een overtreding op het middenveld. Alberto was de aangewezen man voor deze vrije trap. Een strakke bal de 16 in resulteerde in een goal voor Jens, die hem bij de 2e paal intikte. De laatste paar minuten betekende, tegenhouden. De scheids floot voor het eindsignaal en Bato 3 mag de eerste winstpunten noteren in deze stads Derby! De sfeer zat er goed in in de kleedkamer, en deze werd voortgezet in de Kantine. 
Speciale dank naar Frank den Boer, die het doel verdienstelijk verdedigde.
Ondanks een lastige pot, kijken we weer uit naar volgende week. SGV 2 uit in Schildwolde. Met dezelfde inzet en beleving hopen we wederom 3 punten te pakken.

BATO ZAT. 3 ZEGEVIERT AAN DE STIKKERLAAN 31 augustus 2019

6 wedstrijden stonden er maar liefst op het programma zaterdag tussen Bato en WVV. Voordat de wedstrijd van het 3e elftal begon wisten we dat alle Blauw- Witte teams (van Bato 😜) vandaag resultaat hadden gepakt tegen de Rood-Zwarten. 4 wedstrijden werden gewonnen door jeugdteams en 1 gelijk door het 2e elftal. We wisten dus wat ons te doen stond... winnen! Een speciaal tintje vandaag aan deze wedstrijd was het debuut van Gerrie Boven als leider. Ook voor hem wilden de boys de 1e wedstrijd van het seizoen winnen. 

Om 13.30u hadden we ons verzameld voor de kantine van WVV. Nadat iedereen aanwezig was verplaatsten we ons naar de kleedkamer waar we ons konden omkleden. Nadat iedereen omgekleed was werd in de schaduw de warming up afgewerkt omdat er op het veld nog een wedstrijd gaande was. Na de warming up riep leider Gerrie iedereen bij elkaar voor de teambespreking. Gerrie had in overleg met ons besloten om 4-3-3 te gaan voetballen. Gerrie stuurde deze 11 namen de wei in. Stäbler (K), Schuurman, Boven, Wijsbeek, Schuur, Westerhuis (C), Jager, Weitz, hoazeWINDhond, Pekel en Spok. Meester, Hulshof, vd Bosch en de Vogel begonnen aan de kant. Na een speech van de zeer ontspannen leider Gerrie blies scheidsrechter Jacob Sikkema uit Beerta om 14.30u op zijn fluit. 

Bato begon redelijk sterk aan de wedstrijd maar het was vooral weer wennen aan elkaar en wennen aan de warmte. Dit gold natuurlijk ook voor de ervaren jongens van WVV. Na een kleine 10 minuten werd onze rechtsbuiten (door de toffeetjes "hoazeWINDhond" genoemd) weg gestuurd in de diepte. Met zijn snelheid en doelgerichtheid maakte Jens dan al snel de 0-1. De verdediging was niet bij machte om hem te stoppen in de 1e helft. Dat WVV wel een balletje kon trappen lieten ze zeker zien. Deze ervaren spelers lieten het balletje lekker rond gaan en lieten onze jonge honden achter de bal aanrennen. Na miscommunicatie op het middenveld werd de mee ingeschoven mid mid van WVV precies op maat bediend en kopte knap de 1-1 binnen. Gelukkig bleven de koppies van Bato omhoog staan en hebben we (met name hoazeWINDhond Jens) extra gas gegeven. Doordat linksback Bartje Beton fantastisch vanaf het middenveld de bal op Jens gaf stond Jens weer 1 op 1 met de keeper en rondde weer keurig af. 1-2! Bato bleef daarna doorgaan met het scoren van doelpunten. Pekel, vandaag weer de balvaste spits, staat niet bekend om zijn doelpunten maar ondanks dat besloot hij toch maar eens van 25 meter op goal te schieten. Snoeihard binnenkant paal vloog de bal binnen. WAT. EEN. GOAL!! Met nog een kwartier te spelen werd Jens nog 2x de diepte ingestuurd door de achterhoede en het middenveld. Ook al mistte hij vorig jaar veel 1 op 1 kansen, schoot hij beide ballen zeer knap binnen. 1-5 waarvan dus 4 goals van "hoazeWINDhond, Usain Bolt" Jens Wind.

Aangezien Wildervank te gelijk met ons hun pauze had besloten we de teambespreking in de schaduw naast veld 4 te doen. Gerrie was tevreden met het vertoonde spel. "Goin gesoez over de waarmte, joe speuuln redelijk moar ik goi wel deur wisseln.." zei de leider die het in het zonnetje goed voor elkaar had. Na wat waterpret en niveauloze opmerkingen kon de 2e helft beginnen.

Jacob floot na een kwartier pauze weer voor het begin van de 2e helft. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen het wel welletjes vonden in deze warmte. Het tempo lag enorm laag en daarom wisten wij de 2e helft amper wat te creëren. Dit had natuurlijk ook te maken met het uitvallen van onze "hoazeWINDhond" die niet aan zijn huiswerk moest maar aan het werk moest. Desondanks moeten wij ons als team wel even achter de oren krabben na het vertoonde spel in de 2e helft. Enorm laks en zonder beleving werd er gevoetbald. WVV kon nog wel wat extra's brengen en wist nog 2x te scoren. Na hele lange 45 minuten in deze warmte blies scheidsrechter Sikkema om 16.20u op zijn fluit voor het einde van de wedstrijd. Nadat de handjes geschud waren mochten we ons nog even melden bij Gerrie aangezien hij nog wat te zeggen had. "Joe mottn joe doodschoamn veur de twoide helfte. T was waardeloos. Dit betoikent volgende week conditietraining veur joe. " zei de leider goed lachs. Ondanks de 2e helft was de leider toch tevreden met het resultaat. "Winnen bie de toffeetjes is natuurlijk het mooiste wat er is als Batauwer." Met wat Hertog Jan en Heineken Sportwater + metworst en kaas werd de zege nog wel even gevierd op het bloedhete sportpark van WVV. 

Helaas zijn we volgende week zaterdag vrij. Daarom gaat de focus naar volgende week zaterdag waar we het thuis gaan opnemen tegen het 2e elftal van Onstwedder Boys. Tot dan! Aftrap 12.00u.

Martin Boven
Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!