Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VV BATO Zaterdag 1 op weg naar……

VV BATO Zaterdag 1 op weg naar……

22 september 2022 14:45


Met een nieuwe staf en een zeer grote selectie , waaronder een aantal nieuwe spelers, zijn we op de ´trein´ gestapt op naar…….

De jeugd van VV BATO is vol in bloei en het leeft meer dan ooit. Waar het vaak andersom is, kijken de senioren nu juist naar beneden en realiseren zich dat wat de jeugd nu neerzet dit iets is wat bij de senioren door zal moeten bloeien.

In de Euroborg wordt er vaak geroepen dat ze de ´hut´ weer vol willen spelen. Het stadion moet vol zitten. Voor ons als VV BATO hebben we onszelf het doel gesteld om dit op een lager niveau ook te realiseren. Mensen moeten de weg naar het sportpark weer weten te vinden en het moet een leuke middag uit zijn om te kijken naar de ´Blauwe Duivels´. Dit kunnen we alleen realiseren door de spelers te laten beseffen dat het een eer moet zijn om uit te komen voor het eerste elftal, het tenue met trots dragen en dit samen met tomeloze inzet en de juiste mentaliteit zal op termijn ervoor zorgen dat toeschouwers zich hiermee (weer) kunnen identificeren en zullen instappen in dezelfde trein op weg naar……

Voorbereiding
Met 4 oefen- en 3 bekerwedstrijden heeft de selectie een behoorlijk aantal wedstrijden gehad om zich klaar te stomen voor de competitie.

Terugkijkend op de gehele voorbereiding is de staf zeer positief. De opkomst op de training ligt zeer hoog ( elke training rond de 20 spelers) en de inzet is meer dan goed. Wat vooral opvalt is de drive van de spelers om het uiterste van zichzelf en het team te vragen. Er is , door de grote selectie, dit seizoen ook sprake van behoorlijke concurrentie en het niveau wordt hierdoor flink opgeschroefd.

De eerste weken stonden vooral in het teken van het vormen van een eenheid. Conditionele oefenvormen worden afgewisseld met teamopdrachten en vele partijspelen. De sfeer was goed en er heerst een positieve vibe. De oefenwedstrijden werden met wisselende resultaten afgesloten. Tegen Wildervank en Blauw Geel werd er verloren en tegen Wagenborger Boys en TEO werd er gewonnen. Er werd bij vlagen een hoog niveau behaalt en wat vooral mooi was om te zien, is dat de spelers met een glimlach op het veld liepen. Of je nu begint bij de kabouters of al 17 jaar in het eerste elftal speelt, het gaat er om dat je plezier hebt in het leukste spelletje ter wereld. Naast het plezier was het ook belangrijk om te zorgen dat we als team onze manier van spelen wouden uitdragen en dat dit herkenbaar is voor de toeschouwers. Dit hebben we veel terug kunnen zien en natuurlijk zijn daar nog veel stappen in te zetten, maar de rit is nog lang.

Na de oefenwedstrijden kwam de bekercampagne. Op voorhand door iedereen beschouwd als een onmogelijke opgave tegen teams uitkomend in de 3e en 4e klasse. De eerste wedstrijd werd weliswaar verloren tegen Holwierde , maar er waren naast de vele leermomenten ook veel mooie dingen die we graag terug willen zien in het spel.

De tweede wedstrijd was door vele mensen rood omcirkeld in de agenda , want dit was de derby tegen WVV. Een walk-over zou het worden en het telraam zou er aan te pas moeten komen. Er was veel publiek en er hing een goede sfeer op het sportpark. VV BATO laat zich niet zomaar kennen en vloog er vanaf minuut één bovenop. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong en dit deed  veel mensen wat beduusd de kantine opzoeken in de rust. De spelers vochten voor elke meter en hebben als team alles gegeven. Dat er op donderdag dan bij de training jongens nog steeds met kramp rond zouden lopen deed er niet toe. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2, maar dit was een wedstrijd om niet snel te vergeten voor de spelers, staf en toeschouwers. En belangrijk; we zitten als groep op het goede spoor.

De derde en laatste bekerwedstrijd was tegen Onstwedder Boys. De weersomstandigheden waren niet optimaal, maar al met al werd er bij vlagen weer leuk voetbal op de mat gelegd. De wedstrijd werd verloren, maar na afloop was de groep wel duidelijk. We zijn er klaar voor om de competitie in te gaan.

Toekomst
Aanstaande zaterdag begint deze competitie om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen SETA. Tegelijkertijd speelt het 2e elftal ook een thuiswedstrijd. Want laten we niet vergeten dat de senioren niet alleen maar bestaat uit de eerste selectie, maar door alle seniorenteams. We willen en moeten het samen doen. Samen er voor zorgen dat het zaterdagmiddag weer vol is langs de lijnen van de velden.

En o ja, over de trein gesproken. De ene keer zal het een stoptrein zijn, de andere keer een Intercity en wellicht de TGV. Het gaat er niet om welke trein het is, het gaat er om dat we de wagons vullen.

Met z'n allen op weg naar een prachtige succesvolle toekomst voor de club!

Dus stap in en tot zaterdag!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!