En toen was er ineens een meidenteam MO17-1 bij Bato. - Voetbalvereniging Bato Winschoten

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

En toen was er ineens een meidenteam MO17-1 bij Bato.

En toen was er ineens een meidenteam MO17-1 bij Bato.

19 september 2022 11:00


Op deze manier zou je het kort kunnen samenvatten, want het ontstaan van de huidige MO17-1 is razendsnel gegaan. We gaan terug naar mei van dit jaar als 4 meiden van de JO17-2 aangeven dat ze graag met een meidenteam de komende competitie in willen. Er wordt via social media een aantal oproepen geplaatst en rond half juni gaat het ineens rap: 11 meiden maken in een paar dagen tijd de overstap van een andere club naar de witblauwen. Als vervolgens na de zomerstop 2 meiden van de JO15-2 en 1 van de JO15-1 een paar keer meetrainen met MO17-1 en de overstap maken van gemengd naar puur meidenvoetbal, staat er ineens een team van 18 gemotiveerde meiden aan de start van de competitie. Het team werkt de trainingen 2x per week af onder leiding van Esmee Blik en Danny Hoekzema

Wat is MO17-1 voor een team?
Het is een meidenteam samengesteld uit de geboortejaren 2005 tot en met 2009. Dus wat verwacht je? 😊 Kleppen over van alles en nog wat uiteraard. Zelfs tijdens de warming up lukt het een aantal om naast de beenspieren ook de kaakspieren op te warmen. Het is een team met humor en een beetje zelfspot. En er zit ook echt voetbal en de mogelijkheid om te groeien in het team. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde talenten, maar het vult elkaar uitstekend aan: spelinzicht, techniek, snelheid, balbeheersing. Al deze elementen zijn aanwezig. Nu de groep aan elkaars eigenaardigheden gewend is, kunnen we zien dat de puzzelstukjes op de plek beginnen te vallen.

mo17.jpg

Doelen
Groei betekent vooruitgang en verbetering. Dat is waar we in eerste instantie op gericht zijn. Op een bijna gezellige manier hard werken en vooruitgang boeken. Beter worden in de onderdelen waar we minder goed in zijn, nog beter worden in de onderdelen die we al beheersen. We willen goed, verzorgd voetbal spelen. Geen paniekballen, maar combinaties aangaan en netjes opbouwen. Wedstrijden winnen, kampioen worden, promoveren? Ja graag, als het maar niet onder dwang moet. Accepteren dat wij heel goed zijn en dat soms een tegenstander beter kan zijn. Elkaar coachen en helpen waar nodig. Wij winnen en verliezen samen als 1 team.

20220917_113058.jpg

Trainers en supporters
Esmee en Danny zien dat het team heel veel mogelijkheden heeft. Door gericht te trainen kunnen we deze mogelijkheden gaan benutten en het team beter maken. We hebben bovendien bij de beide oefenwedstrijden gemerkt dat ook onze supporters dit zien en een zeer positief gevoel bij het team hebben. Dat gaan we vasthouden en daarmee gaan we met vertrouwen de competitie in.


Social media
MO17-1 is te volgen via Facebook (zoek op VV Bato MO17-1). Hier verschijnt na elke wedstrijd een gedetailleerd verslag van de prestaties van ons team.

Heb je vragen over het team of wil je een keer meetrainen?Stuur dan een appje naar 06 11 91 46 80 (Danny Hoekzema).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!