Bato vrouwen 1 uit tegen Annen VR1

Vandaag spelen de Bato dames 1 een uitwedstrijd tegen Annen VR1. Qua voetbal lijkt dit het meest voetballend team van de competitie na ons. We starten de wedstrijd met Nicole van de Woude in de goal. Achterin staan van links naar rechts, Naomi Buist, Simone Knossen, Irene Stam en Wendy Kuiper. Daarvoor een 5 mans middenveld, Kimberley Plat, Karlien de Haan, Nicole Pereira, Lean Tudisco en Noa Drenth. Voorin een eenmansaanval, Kyra van Driel.

Wij mogen aftrappen en meteen gaan we vol in de aanval. Na een paar minuten scoort Karlien met een afstandsschot over de keeper. Bato staat met 0-1 voor.  We voetballen een stuk beter dan Annen, maar Annen geeft niet op. Ze komen echter op dit moment niet verder dan de middenlijn. Wederom een goed afstandsschot van Kyra na 15 minuten spelen. Boven in de hoek, 0-2. Het gaat voorspoedig, dit was niet meteen verwacht voor de wedstrijd, maar wij vinden het niet erg. De wedstrijd gaat gelijk op. Wij komen echter vaker bij het doel van Annen dan andersom. Iets langer dan een half uur gespeeld scoort Karlien de 3e voor Bato. 0-3. Het lijkt van een lijen dakje te lopen. We spelen goed, maar laten ons steeds verder terugzakken, wat er voor zorgt dat Annen wat makkelijker kan voetballen en kansen creëert. Ongelukkig komt Annen op 1-3 door een goede actie van hun speler. We hebben na deze goal iets minder grip op de wedstrijd en Annen wordt gevaarlijker. We voetballen niet slechter, maar Annen kan vaak de bal door het midden spelen, waardoor hun spelers door de verdediging kunnen komen. Dat resulteert 2 minuten voor rust in een 2-3 stand. De speler van Annen die de 1-3 maakt scoort nogmaals.

Na de rust komen we goed uit de rust Noa is gewisseld voor Merle Miltenburg, die het wel spannend vind en onrustig wordt. Dit is natuurlijk niet nodig, want ze speelt een prima partij. We pakken het spel na rust goed op. We krijgen wederom de kansen en maken ook snel 2-4 door Lean. Het lijkt goed te gaan en we spelen rustig en maken de juiste beslissingen achterin. Over en weer gaat de bal en wij lijken de wedstrijd uit te spelen met een 2-4 overwinning. Kimberley wordt gewisseld voor Danique Dale en Wendy en Lean worden gewisseld voor Karlijn Hut en Elisa Bakker. Het spel blijft rustig en nog steeds lijken we gewoon de wedstrijd uit te spelen. Annen komt in de aanval en de speler die al 2 keer heeft gescoord komt weer in de 16. Karlien maakt een sliding op de bal en neemt daar bij ongelukkig de tegenspeelster mee, waardoor scheidsrechter van de Veen de beslissing neemt om een penalty te geven. Terecht of niet terecht, maar hij wordt gegeven. De penalty wordt hard ingeschoten rechtsboven in de hoek onder de lat. Een goede goal. Het is 3-4. Met nog 15 minuten te spelen wordt het nog billenknijpen. We spelen wat onrustiger. Dit is jammer, want we speelden prima. Maar toch is het wel logisch, want 8 keer winnen of 7 keer winnen en 1 keer gelijk is natuurlijk een verschil. Elke aanval van Annen wordt eigenlijk makkelijk afgewend. Echter voetballend lossen we het niet op, maar we knallen de bal steeds naar voren. Het voetballen van de Bato dames is een beetje gebeurd. Uiteindelijk leidt het niet meer tot een kans voor Annen en sluiten we deze wedstrijd af met 3 punten. Het lijkt de moeilijkste wedstrijd te zijn geweest tot nu. Maar de dames staan met 8 wedstrijden en 24 punten mooi op de 1e plek in de 5e klasse.

De weg naar de het einde is nog 12 wedstrijden, maar de 1e 8 zijn met winst afgesloten. Gefeliciteerd dames. Laten we dit vasthouden en kijken of we tot het einde van het seizoen voor de titel mee kunnen strijden.

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!